Buss on demand i Ulricehamn avslutas nu efter uppskattat projekt

Efter ett uppskattat testprojekt avslutas nu Buss on demand-tjänsten i Ulricehamn. Tjänsten har varit i gång sedan september 2023 och har under tiden varit uppskattad av både resenärer och förare.

Buss on demand har erbjudit en unik tjänst där resenärer kan beställa bussen via en app till båda fysiska och virtuella hållplatser. Tjänsten har inte haft någon fast linjesträckning eller tidtabell utan har ständigt skapat nya resvägar beroende på resenärernas individuella behov.

Under perioden har tjänsten utfört över 7000 resor och transporterat drygt 9800 resenärer. Projektet har haft sex förare som kört tjänsten och en buss har trafikerat sträckorna.

Förare Rose-Marie Sahlin berättar att det har varit en fantastisk upplevelse att vara en del av projektet. "Det har varit jätteroligt och jag tycker det är tråkigt att projektet nu avslutas", säger hon.

Resenärerna har gett övervägande positiv feedback och uppskattat den flexibilitet som Buss on demand-tjänsten erbjudit. Många resenärer har uttryckt sin tacksamhet över möjligheten att själva bestämma när de vill resa, utan att behöva anpassa sig efter förutbestämda tidtabeller.

"De åker till vårdcentraler och liknande platser, och sen har vi många resenärer som bor i delar av staden där övriga busslinjer inte trafikerar under dagtid. De har varit jättetacksamma att tjänsten finns", säger Rose-Marie.

Den lilla bussen har också skapat en mer personlig atmosfär under resorna. Många är bekanta med varandra och har härliga samtal på sin resa. Rose-Marie har upplevt mycket god stämning ombord på bussen. Hon berättar också att hon har haft flera turister som valt att resa med bussen, bland annat turister från Danmark och USA som var väldigt imponerad av tjänsten och önskade samma lösning i deras hemstäder.

Den 28 april avslutas projektet men Buss on demand lämnar ett bestående intryck och en önskan om liknande tjänster i framtiden för att möta dagens behov och skapa fler hållbara resor.