Peter Kjellberg till final i Bussförar-SM 2024

Den 5e augusti stod det klart att vår förare Peter Kjellberg i Mjölby är en av finalisterna i Bussförar-SM 2024! Av över 500 anmälda till tävlingen har 20 stycken enastående förare tagit sig vidare till finalen och får tävla om den prestigefyllda titeln Sveriges Bästa Bussförare 2024 i Stockholm den 3 september.

Finalen i Stockholm pågår under en hel dag där bussförarnas kunskap sätts på prov i fem olika praktiska moment. Peter ska genomföra backmoment, manöverprov, service och bemötande, sparsam körning och katastrofövning.

- Jag har inte tränat inför tävlingen, det är inget man snabbt kan träna in. Kan man det inte nu kan man det inte på tävlingen

Peter har kört buss sedan han tog sitt körkort 2007 men dock inte altid som huvudsyssla utan som ett bra arbete vid sidan av studier. Själv trodde han aldrig att han skulle ta körkort, allra minst ett busskörkort men när han väl började så gick det fort. Det som inspirerade honom till att bli bussförare var hans storebror.

- När jag var liten så följde jag ofta med min storebror som på den tiden körde buss i Malmö. Jag såg upp till min storebror och tyckte att det var häftigt att han kunde köra ett så stort fordon med sådan precision.

Att gå vidare till finalen blev en postiv överraskning för Peter som gjorde honom både glad och stolt. Han är medveten om hur många duktiga kollegor det finns där ute och att konkurrensen är stenhård. Men nu kan han stolt titulera sig som finalist i Bussförar-SM 2024. Hur det skulle kännas att ta hem titeln Sveriges Bästa Bussförare 2024 vågar han knappt ens tänka på. 

- Jag hade varit väldigt hedrad över att få bära en sån fin titel. Jag kommer göra mitt bästa.

Nu önskar vi Peter stort lycka till inför finalen den 3 september!