Snart tävlar Dan Eriksson i Bussförar-SM 2023!

Connect Bus chauffören Dan Eriksson är en av 20 finalister i den prestigefyllda tävlingen Bussförar-SM 2023 och gör den 5 september upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare. Vi har varit ute och pratat med Dan och checkat hans nerver inför den stora dagen!

Dan anmälde sig till tävlingen för att han tycker det är kul att tävla och han kände att han har en bra chans. Enligt han själv är han en tävlingsmänniska som inte tycker om att förlora. 

- Det är alltid kul att tävla och jag anmälde mig för att se hur långt jag kunde gå. Jag tänkte att det skulle gå rätt bra, nu har det ju varit två teoretiska prov och det kändes bra och det verkade ju gå hem.

Trots sin finalplats har Dan valt att inte berätta för sin kollegor ännu.

- Jag tänkte att jag ska inte säga någonting om det, vinner jag så är väl det bra.

Dan’s närmsta chef Stern Hollander flikar in och menar att ordet börjat spridas och att det pratas lite om det ute på depån. Sveriges Radio och Svenljunga & Tranemo tidningen intervjuade nyligen Dan och även dessa har börjat spridas bland Connect Bus medarbetare, inte minst i Sjuhärad där Dan får gratulationer av sina kollegor!

- Några grannar kom över berömde när de hade hört intervjun i radion, säger Dan skrattandes.

Nu är det inte långt kvar tills finaldagen är här. Tisdagen den 5 september avgörs tävlingen i Stockholm och Dan åker upp dagen innan för att vara extra utvilad. Men några nerver har Dan inte känt av ännu. 

- Nej ingen speciell nervositet än men det kanske kommer. Man ska ju vara lite nervös och hålla det på en bra nivå för att prestera. Men det är bara att göra sitt bästa, jag kan inte göra mer än så.

Dan har gott självförtroende och tycker att det känns bra inför finalen och hans chef Stern känner ingen tveksamhet.

- Det är klart han vinner! Gör ditt allra bästa så kan du inte göra mer, ta det lugnt och tänk två gånger.

Dan tror att hans medverkande i SM kan inspirera andra busschaufförer att anmäla sig till tävlingen nästa år och han passar på att säga några inspirerande ord till chaufförer som går i tankarna att anmäla sig. 

- Våga söka! Du har inget att förlora på det. Testa och kör! 

Nu laddar Dan upp inför finalen med stenhårt arbete, god sömn och gröt, det är viktigt!

Hela Connect Bus önskar Dan stort lycka till! 

 

Lyssna på Dan's intervju med Sveriges Radio HÄR!

Läs Dan's intervju med Svenljunga & Tranemo tidning HÄR!